Σκέψεις ,ειδήσεις και απόψεις χωρίς χαλιναγώγηση ή άλλα φίλτρα . santokoraki@gmail.com

Στη Σαντορίνη δεν υπάρχει ένα blog που να μπορεί ο κάθε ένας να πει την άποψη του δημοσία.

Σ αυτό το blog θα στέλνεις την άποψη σου και θα την ανεβάζουμε αυτούσια

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Χρυσοi Σκουφοι 2013:



Οι τάσεις της χρονιάς και οι επικρατέστεροι για βραβείo.

Οι υποψηφιότητες της Σαντορίνης είναι :

ASSYRTIKO Ελληνική κουζίνα ,ΚΟΥΚΟΥΜΑΒΛΟΣ Δημιουργική κουζίνα, ΝΥΧΤΕΡΙ Ελληνική κουζίνα, SALTSA Ελληνική κουζίνα, ΣΕΛΗΝΗ Μοντέρνα ελληνική κουζίνα, 1800
Μοντέρνα διεθνής κουζίνα.

Σύμφωνα με τον διοργανωτή, "ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ," τα επικρατέστερα για βράβευση εστιατόρια  Ελληνικής Κουζίνας τη Δευτέρα 11 Μαρτίου  «Μεγάλη Βρεταννία» (για την Σαντορινη )ειναι: ....


 «Σελήνη», από τα εμβληματικά εστιατόρια του νησιού, που ασχολείται επί χρόνια με το… σπορ, ο Νίκος Μπούκης μαγείρεψε την τελευταία σεζόν νιόκι φάβας σε ζωμό καπνιστής ρέγκας με λευκαδίτικο σαλάμι, ντοματοκεφτέ σαν σπρινγκ ρολ με φάβα-μαγιονέζα και –ναι είναι γεγονός– γλυκό φάβας, σαν κρέμα με γάλα, ζάχαρη.

 Ο Νίκος Πουλιάσης ντύνει τον μπακαλιάρο με κρούστα ντοματοκεφτέ στον «Κουκούμαβλο» και τον σερβίρει με τσιπς από την πέτσα του, μους φάβας με άγρια κάππαρη και σάλτσα αγγουριού και kiwi. καραμελωμένο τζίντζερ. 

Οι Υποστηρικτές των Χρυσών Σκούφων 2013 είναι οι VOLVO, CARDHU - ZACAPA (DIAGEO RESERVE BRANDS), S.PELLEGRINO - ACQUA PANNA, ο Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE, και η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ - ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΕΤΟΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ 2013.
athinorama.gr

0 σχόλια: