Σκέψεις ,ειδήσεις και απόψεις χωρίς χαλιναγώγηση ή άλλα φίλτρα . santokoraki@gmail.com

Στη Σαντορίνη δεν υπάρχει ένα blog που να μπορεί ο κάθε ένας να πει την άποψη του δημοσία.

Σ αυτό το blog θα στέλνεις την άποψη σου και θα την ανεβάζουμε αυτούσια

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Ο Ρώσος πρέσβης και οι… ανύπαρκτοι Σκοπιανοί!!

aleksandar cepurin Ο Ρώσος πρέσβης και οι... ανύπαρκτοι Σκοπιανοί!!Εξαγριώθηκαν οι Σκοπιανοί με τον Ρώσο πρέσβη στο Βελιγράδι.
Όλα συνέβησαν κατά την διάρκεια των εορτασμών για το «Διάταγμα των Μεδιολάνων 313 – 2013“, το οποίο έγινε στο Νις της Σερβίας, γενέτειρας του Μ. Κωνσταντίνου.
Το Διάταγμα των Μεδιολάνων είναι ένα ιστορικό έγγραφο που υπεγράφη πριν από 17 αιώνες από τον Μέγα Κωνσταντίνο και θέσπιζε την αρχή της ανεξιθρησκίας.

Εμείς δεν υπάρχουμε;“, αναρωτιόταν ο Σκοπιανός αρθρογράφος του Fokus και ζητούσε εξηγήσεις από τον Ρώσο διπλωμάτη.
Οι Σέρβοι διοργάνωσαν εορταστικές εκδηλώσεις, με συμμετοχή του Πρόεδρου της Σερβίας, Τόμισλαβ Νίκολιτς και του Πατριάρχη Ειρηναίου....
Ανάμεσα στους βασικούς ομιλητές ήταν και ο Ρώσος πρεσβευτής στο Βελιγράδι, Τσεπούριν. Ο τελευταίος μίλησε για τους Ορθόδοξους λαούς που “κληρονόμησαν το πιο σημαντικό πράγμα από την Βυζαντινή αυτοκρατορία, την Χριστιανική ορθόδοξη πίστη.
Στην συνέχεια ο Ρώσος πρέσβης κατονόμασε τους λαούς που κληρονόμησαν τηνΟρθόδοξη πίστη από το Βυζάντιο και ανέφερε τους Ρώσους, Σέρβους, Έλληνες και Βούλγαρους.
Η μη αναφορά των Σκοπιανών, τους ενόχλησε ιδιαίτερα και σήμερα η μεγάλη “προσβολή”ήταν πρωτοσέλιδο στην εφημερίδα Fokus. “Εμείς δεν υπάρχουμε;“, αναρωτιόταν οΣκοπιανός αρθρογράφος και ζητούσε εξηγήσεις από τον Ρώσο διπλωμάτη.
Ο τελευταίος όμως μέχρι στιγμής δεν έχει προβεί σε κάποια δήλωση πάνω στο ζήτημα. Προφανώς δεν ασχολείται με… ανύπαρκτους!! 
History-of-Macedonia.com

0 σχόλια: