Σκέψεις ,ειδήσεις και απόψεις χωρίς χαλιναγώγηση ή άλλα φίλτρα . santokoraki@gmail.com

Στη Σαντορίνη δεν υπάρχει ένα blog που να μπορεί ο κάθε ένας να πει την άποψη του δημοσία.

Σ αυτό το blog θα στέλνεις την άποψη σου και θα την ανεβάζουμε αυτούσια

Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Αυτοί είναι οι 15.000 δημόσιοι υπάλληλοι που θα απολυθούν

Αυτοί είναι οι 15.000 δημόσιοι υπάλληλοι που θα απολυθούν 
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης αναφέρθηκε στο στόχο των 15.000 απολύσεων στο Δημόσιο, ο οποίος θα πρέπει να έχει επιτευχθεί ως το 2014....

Συγκεκριμένα, ο κ. Μανιτάκης ανέφερε ότι οι απολύσεις θα προκύψουν από τέσσερις «δεξαμενές» του Δημοσίου: -τους αμετάκλητα απολυτέους (για πειθαρχικούς λόγους),
-τους υπαλλήλους καταργούμενων Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου,
-εκείνους που θα επιλέξουν την εθελούσια έξοδο (με εξαγορά εργάσιμων χρόνων μέχρι τη σύνταξή τους)
-και εκείνους που θα απορριφθούν κατά την διαδικασία της αξιολόγησης.

«Για να μετακινηθεί ένας υπάλληλος και να ενταχθεί στη διαδικασία της διαθεσιμότητας, (αλλά και για τους οργανισμούς και υπηρεσίες που έχει γίνει αξιολόγηση των δομών τους), αυτό θα γίνει με αποτίμηση των προσόντων των υπαλλήλων.
 Αν κάποιοι δεν έχουν τα τυπικά προσόντα να είναι δημόσιοι υπάλληλοι, αν δεν έχουν ισχύουσα σχέση με το Δημόσιο, τότε θα βρεθούν εκτός Δημοσίου.
 Και δεν μπορεί να στερεί κάποιος το δικαίωμα της εργασίας από κάποιον δημόσιο υπάλληλο που έχει τα προσόντα, ή έχει περάσει απ' τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και περιμένει υπομονετικά να λειτουργήσει η επετηρίδα» ανέφερε ο κ. Μανιτάκης.
Επιπροσθέτως, ο υπουργός σχεδόν απέκλεισε το ενδεχόμενο νέων προσλήψεων μέσω του μέτρου που θέλει μια πρόσληψη για κάθε αναγκαστική αποχώρηση, εξηγώντας ότι ήδη υπάρχουν 10.000 επιτυχόντες του ΑΣΕΠ, πολλοί εκ των οποίων από το 2009, που αναμένουν τον διορισμό τους. Σημείωσε δε πως «εκείνα τα κενά που θα προκύψουν από τις αποχωρήσεις και μπορούν να καλυφθούν από τους επιτυχόντες θα καλύπτονται. Για τις θέσεις που δεν υπάρχουν επιτυχόντες θα προκηρύσσεται νέος διαγωνισμός».
newsbomb.gr

0 σχόλια: