Σκέψεις ,ειδήσεις και απόψεις χωρίς χαλιναγώγηση ή άλλα φίλτρα . santokoraki@gmail.com

Στη Σαντορίνη δεν υπάρχει ένα blog που να μπορεί ο κάθε ένας να πει την άποψη του δημοσία.

Σ αυτό το blog θα στέλνεις την άποψη σου και θα την ανεβάζουμε αυτούσια

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Μην σας παρασύρει το επιτυχημένο σποτάκι που υπονοεί ότι η AMSTEL είναι Ελληνική Μπυρα .



 Εύστοχα και πολύ επιμελημένα, χαριτολογώντας παρασύρει τον καταναλωτή που είναι προσανατολισμένος στα Ελληνικά προϊόντα.(σχολιο κουρουνα )

                       Από το ΒΗΜΑ διαβάζουμε:

Η ελληνική αγορά παραμένει ολιγοπωλιακή, καθώς η Αθηναϊκή Ζυθοποιία (Amstel, Heineken, Aλφα κ.ά.) διατηρεί υψηλό μερίδιο αγοράς της τάξης του 67%. Επαψε όμως να είναι μονοπωλιακή. Δεν είναι μακριά οι εποχές που η παραπάνω ολλανδική πολυεθνική διατηρούσε ηγεμονικά μερίδια αγοράς, πάνω από 85%....

Η αγορά της μπίρας έχει πια ωριμάσει. Ο ανταγωνισμός έσπασε τα στεγανά με αποτέλεσμα να κυκλοφορούν πολλά σήματα. Και στο πιο απομακρυσμένο νησί ο καταναλωτής έχει να διαλέξει μεταξύ πέντε και έξι διαφορετικών σημάτων, ενώ πριν από λίγα χρόνια οι επιλογές δεν ξεπερνούσαν τις δύο, που πολλές φορές ήταν και της ίδιας εταιρείας.( Αθηναϊκή Ζυθοποιία)

Το μερίδιο αγοράς της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας που ανήκει στην ολλανδική Heineken βρίσκεται πλέον στο 67%.

Η Μύθος Ζυθοποιία, που από το 2008 ανήκει στη δανέζικη Carlsberg, ελέγχει το 14%, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία των κκ. Ι. Χήτου και Ηλ. Γκρέκη με το επαναλανσάρισμα της Fix βρίσκεται στο 7% και η Ζυθοποιία Μακεδονίας - Θράκης ΑΕ του κ. Δ. Πολιτόπουλου( η μπύρα Βεργίνα )αργά αλλά σταθερά εμφανίζεται να κατέχει τουλάχιστον το 6% της εγχώριας παραγωγής μπίρας.
 Την υπόλοιπη αγορά μοιράζονται τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας και αρκετές μικροζυθοποιίες που εμφανίστηκαν τα τελευταία χρόνια.

2 σχόλια:

Pantelis Baykop. είπε...

μια χαρα διαφημιση και πολυ σαρκαστική θα ελεγα για οσους καταλαβαινουν απο εξυπνο χιουμορ οσο για τους αλλους νομιζω οτι βλεπουμε το δεντρο και χανουμε το δασος. η Αθ.Ζυθοποιια τουλαχιστον εχει και τρια εργοστασια στην ελλαδα μας με παραγωγες ελληνικου κριθαριου ..οχι σαν κατι αλλες με δανεια αγυριστα και επιδοτησεις για λουσα ...

ANTREAS Μ. είπε...

δεν τους ενοχλουν οι τραπεζες και οι διαφημισεις τους τους ενοχλει μια αστεια διαφημιση …για την παραγωγη ελλληνικου κριθαριου δεν ακουσθηκε τιποτα γιατι αραγε ?