Σκέψεις ,ειδήσεις και απόψεις χωρίς χαλιναγώγηση ή άλλα φίλτρα . santokoraki@gmail.com

Στη Σαντορίνη δεν υπάρχει ένα blog που να μπορεί ο κάθε ένας να πει την άποψη του δημοσία.

Σ αυτό το blog θα στέλνεις την άποψη σου και θα την ανεβάζουμε αυτούσια

Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Πάρτι εκατομμυρίων με ευρωπαϊκά προγράμματα - Πήρε 8,5 εκ. ευρώ για την εταιρεία και αγόρασε σκάφος

“Κλείδωσε” στις 48 δόσεις η εξόφληση σε Εφορία και Ταμεία Εταιρείες - φαντάσματα εκμεταλλεύτηκαν επιδοτήσεις εκατομμυρίων ευρώ από τα ευρωπαϊκά προγράμματα του υπουργείου Ανάπτυξης και κατάφεραν να αρπάξουν και να σπαταλήσουν τα χρήματα....

Οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης προχωρούν σε έρευνα για όλες τις επιδοτήσεις των εταιρειών μετά το 2004 σε 13 Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΣΔΟΕ σε ολόκληρη τη χώρα.
Οπως αναφέρει και tovima σε μία περίπτωση, εταιρεία που εξασφάλισε επιδότηση 8,5 εκατομμυρίων ευρώ για ανάπτυξη, προχώρησε στην αγορά πολυτελούς σκάφους του ιδιοκτήτη της εταιρείας.
Τώρα οι άντρες του ΣΔΟΕ θα ερευνήσουν λεπτομερώς τα τιμολόγια των εταιρειών αλλά και τα βιβλία τους προκειμένου να διαπιστωθεί:
- Αν τα ποσά που τους δόθηκαν διατέθηκαν πράγματι σε αναπτυξιακούς σκοπούς που θέτει ως προϋπόθεση το Κοινοτικό Δίκαιο.
- Αν σε κάποιες περιπτώσεις η επιδότηση κάλυψε μισθολογικές ανάγκες των εταιρειών ή χρησιμοποιήθηκε για ίδια χρήση του ιδιοκτήτη.
- Αν οι συγκεκριμένες εταιρείες υπάρχουν ακόμα, αν διέθεσαν τα χρήματα μέσω υπεράκτιων εταιρειών και αν η διάλυσή τους οφείλεται σε πραγματικούς λόγους οικονομικής αδυναμίας ή και αν η εταιρεία είχε συσταθεί μόνο και μόνο για να εισπράξει την επιδότηση. Αν δηλαδή μεταξύ των εταιρειών που επιδοτήθηκαν υπήρξαν και εταιρείες «μαϊμού».
newsit.gr

0 σχόλια: