Σκέψεις ,ειδήσεις και απόψεις χωρίς χαλιναγώγηση ή άλλα φίλτρα . santokoraki@gmail.com

Στη Σαντορίνη δεν υπάρχει ένα blog που να μπορεί ο κάθε ένας να πει την άποψη του δημοσία.

Σ αυτό το blog θα στέλνεις την άποψη σου και θα την ανεβάζουμε αυτούσια

Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Το φαρμακείο της φύσης. Με τι μοιάζει κάθε φρούτο και τι θεραπεύει. ΦΩΤΟ

Τί σχῆμα ἔχει τό κάθε φροῦτο;1


Τὸ κατάλληλον γιὰ νὰ μᾶς ὑποδείξῃ τὸ ποῦ ὠφελεῖ!!!
Ναί, εἶναι «σύμπτωσις» ἀλλὰ εἶναι καὶ πραγματικότης.
Ἀλλὰ ἐπεὶ δὴ ἐγὼ δὲν πιστεύω στὶς συμπτώσεις αὐτοῦ τοῦ εἴδους, τολμῶ νὰ ἰσχυριστῶ πὼς τὸ κάθε τὶ στὸν πλανήτη ἔχει φτιαχτῇ μὲ τέτοιον τρόπο, πρὸ κειμένου νὰ παρέχῃ στοὺς κατοίκους του ὑγεία καὶ καλοζωΐα.
Τὸ ὅ,τι ἐμεῖς ἔχουμε ξεχάσῃ τὴν φύσι μας, αὐτὸ εἶναι ἄλλο θέμα.
Οἱ ἀλήθειες εἶναι ἐκεῖ ἔξω καὶ ὀφείλουμε νὰ τὶς ἀνακαλύψουμε.
Ἄς ξεκινήσουμε ὅμως γιὰ τὴν ὤρα ἀπὸ τὴν τροφή μας καὶ τὴν κουζίνα μας.....

Φιλονόη.
Το κείμενο που θα διαβάσετε δεν θα το πιστεύετε. Θα δείτε ποια φρούτα ομοιάζουν με μέλη και σημεία του ανθρώπινου σώματος και τα οποία όταν τα καταναλώνουμε κάνουν καλό στα συγκεκριμένα σημεία του οργανισμού μας. Το φαρμακείο της φύσης υπάρχει δίπλα μας και είναι απλόχερα δοσμένο σε όλους μας. Δείτε πως μοιάζει το κάθε φρούτο ή φυτό και τι περιέχει που προσφέρει άμυνες για κάθε σημείο του σώματος μας. Δείτε τις φωτογραφίες είναι άκρως ενδιαφέρουσες…
ΚΑΡΟΤΟ
Τί σχῆμα ἔχει τό κάθε φροῦτο;2
Ένα καρότο κομμένο εγκάρσια μοιάζει με την ίριδα του ματιού μας. Έχει αποδειχτεί επιστημονικά ότι τα καρότα κάνουν καλό στην όραση και βοηθούν στην καλύτερη αιμάτωση και κυκλοφορία γύρω από τα μάτια.
Τί σχῆμα ἔχει τό κάθε φροῦτο;3
ΝΤΟΜΑΤΑ
Τί σχῆμα ἔχει τό κάθε φροῦτο;4
Εάν κόψουμε μια ντομάτα θα δούμε ότι χωρίζεται σε 4 τεταρτημόρια, σε 4 κοιλιές. Το ίδιο και η καρδιά μας. Έχει 4 χώρους και είναι κόκκινη. Η ντομάτα περιέχει lycopine, το οποίο βοηθάει στον καθαρισμό του αίματος, και άρα στην καλύτερη λειτουργία της καρδιάς.
Τί σχῆμα ἔχει τό κάθε φροῦτο;5
ΚΑΡΥΔΙ
Τί σχῆμα ἔχει τό κάθε φροῦτο;6
όταν σπάτε ένα καρύδι από το σκληρό του τσόφλι, σαν τι σας μοιάζει το εσωτερικό του; Σαν τον ανθρώπινο εγκέφαλο. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση καρυδιών βοηθάει να αναπτυχθούν περισσότερες από 3 δωδεκάδες νευροδιαβιβαστών, κάτι που σημαίνει καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου.
ΦΑΣΟΛΙΑ
Τί σχῆμα ἔχει τό κάθε φροῦτο;7
Ένα φασολάκι δεν σας φέρνει στο μυαλό το σχήμα του νεφρού; Έρευνες έδειξαν ότι η κατανάλωση φασολιών βοηθά στην καλύτερη λειτουργία των νεφρών μας, ενώ τα διατηρεί υγιή.
ΣΕΛΙΝΟ
Τί σχῆμα ἔχει τό κάθε φροῦτο;8
Το σέλινο μοιάζει με τα κόκαλα. Και πραγματικά η κατανάλωση του μεταξύ άλλων κάνει πολύ καλό στα οστά. Για παράδειγμα το οστό αποτελείται μεταξύ άλλων από νάτριο κατά 23%, όσο ακριβώς έχει και το σέλινο.
ΑΒΟΚΑΝΤΟ, ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ, ΑΧΛΑΔΙΑ
Τί σχῆμα ἔχει τό κάθε φροῦτο;9
Και τα 3 αυτά μοιάζουν σαν την μήτρα. Και πραγματικά εκεί κάνουν το περισσότερο καλό. Έρευνα έδειξε ότι αν μια γυναίκα τρώει 1 αβοκάντο την εβδομάδα, αυτό δίνει ισορροπία στις ορμόνες, και βοηθάει στην κύηση, ενώ είναι αποτρεπτικό για τον καρκίνο του τραχήλου. Και μια λεπτομέρεια: Για να αναπτυχθεί ένα αβοκάντο από άνθος σε καρπό, χρειάζεται ακριβώς 9 μήνες…
ΣΥΚΑ
Τί σχῆμα ἔχει τό κάθε φροῦτο;10
Αντίθετα με το αβοκάντο, τα σύκα είναι ιδανικά για τους άνδρες. Εάν κόψουμε ένα σύκο στη μέση, μοιάζει με όρχι και μάλιστα το εσωτερικό του με σπερματοζωάρια. Πραγματικά το σύκο στην αρχαιότητα διδόταν για να θεραπεύσει την ανδρική στειρότητα, ενώ η κατανάλωση του αυξάνει τον αριθμό των σπερματοζωαρίων.
ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΕΣ
Τί σχῆμα ἔχει τό κάθε φροῦτο;11
Αν αναρωτιέστε με τι μοιάζουν σας λέμε ότι μοιάζουν με το πάγκρεας. Η κατανάλωση τους μπορεί να ισορροπήσει τον γλυκαιμικό δείκτη των διαβητικών.
ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
Τί σχῆμα ἔχει τό κάθε φροῦτο;12
Είναι ακριβώς σαν μικρογραφία του γυναικείου στήθους. Τα πορτοκάλια βοηθούν στην υγεία του στήθους και στην κυκλοφορία της λέμφου.
ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ
Τί σχῆμα ἔχει τό κάθε φροῦτο;13
Με λίγο φαντασία μοιάζουν με τα κύτταρα του σώματος. Η κατανάλωση τους βοηθάει στην απομάκρυνση των ελευθέρων ριζών από το σώμα. Τα κρεμμύδια παράγουν δάκρυα που καθαρίζουν τα επιθηλιακά στρώματα των ματιών .
iatropedia.gr

0 σχόλια: