Σκέψεις ,ειδήσεις και απόψεις χωρίς χαλιναγώγηση ή άλλα φίλτρα . santokoraki@gmail.com

Στη Σαντορίνη δεν υπάρχει ένα blog που να μπορεί ο κάθε ένας να πει την άποψη του δημοσία.

Σ αυτό το blog θα στέλνεις την άποψη σου και θα την ανεβάζουμε αυτούσια

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Καλώς τα παγκόσμια «τσόκαρα»



Καλώς τα παγκόσμια «τσόκαρα»

                             απο το Πρωτο Θεμα
Φορτωμένες με βαλίτσες και τις πανάκριβες Hermès τους, οι κυρίες Καρντάσιαν με επικεφαλής την 7 μηνών έγκυο Κιμ έφτασαν στο Νησί των Ανέμων, στις 7.30 το απόγευμα της Πέμπτης προσελκύοντας το ενδιαφέρον των media όλου του πλανήτη. Καλύτερη διαφήμιση δεν μπορούσαν να φανταστούν στο νησί
Με μια εκπομπή στο E! Entertainment που προβάλλεται στον μισό και παραπάνω πλανήτη, με εκατομμύρια τηλεθεατές να παρακολουθούν με προσήλωση κάθε λεπτομέρεια της καθημερινότητάς τους, είναι γεγονός ότι το φαινόμενο Καρντάσιαν -ακόμη και αν από πολλούς θεωρείται «τηλεοπτικό σκουπίδι»- έχει μεταφερθεί αυτές τις μέρες στην Ελλάδα βάζοντας τη Μύκονο σε περίοπτη θέση στον παγκόσμιο χάρτη του τζετ σετ.....

Αν η Κιμ Καρντάσιαν γράψει τη λέξη Mykonos στο Twitter της, 17,6 εκατομμύρια χρήστες smartphones σε όλον τον κόσμο θα συντονιστούν για να δουν τι εννοεί η πιο εμπορική reality star στον πλανήτη.
 Αν το γράψει και η αδελφή της Κλόε, άλλοι 8 εκατομμύρια followers θα μάθουν ότι τα κορίτσια βρίσκονται στο ελληνικό νησί - περίπου άλλοι τόσοι είναι κι αυτοί που ακολουθούν τη μεγαλύτερη αδελφή Κόρτνεϊ. Σύνολο, περισσότεροι από 32 εκατομμύρια άνθρωποι διαβάζουν τα tweets των τριών κοριτσιών.
 Αν μάλιστα υπολογίσει κανείς ότι για κάθε tweet τους που διαφημίζει ένα προϊόν ή μια υπηρεσία οι τρεις αδελφές Καρντάσιαν πληρώνονται με 25.000 δολάρια τη φορά, τότε η δωρεάν παρουσία τους αυτές τις μέρες στη Μύκονο βάζει σαφώς το όνομα Καρντάσιαν στην κορυφή της λίστας των πιο σημαντικών χορηγών του ελληνικού τουρισμού, τουλάχιστον, για φέτος.
Οι αδελφές Καρντάσιαν έχουν την εμπορική αξία ενός παγκόσμιου brand και η παρουσία τους οπουδήποτε -ιδιαίτερα της σούπερ σταρ Κιμ- είναι εγγύηση ότι το κοινό θα ακολουθήσει.
 Ο ιδιοκτήτης ενός κλαμπ στο Λας Βέγκας, που λέγεται ότι πλήρωσε την Κιμ 500.000 δολάρια για να παραβρεθεί σε ένα πάρτι, έχει δηλώσει χαρακτηριστικά: «Μπορείς να φέρεις όποιον σταρ θέλεις στο μαγαζί σου, αλλά αν φέρεις την Κιμ είναι σίγουρο ότι οι φωτογραφίες θα δημοσιευτούν παντού».
 Γι’ αυτό άλλωστε και δεν ήταν καθόλου απλή υπόθεση να πειστούν να έρθουν στη Μύκονο για τα γυρίσματα του σόου τους. Σύμφωνα με πληροφορίες από την παραγωγή του Ε!, εδώ και αρκετούς μήνες δινόταν μια πραγματική μάχη ανάμεσα σε τουριστικούς προορισμούς στην Ισπανία, στο Μεξικό και την Τουρκία για το πού θα αποφασίσουν οι κυρίες Καρντάσιαν να πραγματοποιήσουν τα πρώτα καλοκαιρινά γυρίσματα της σεζόν.
 Μάλιστα λέγεται ότι οι άλλες χώρες πρόσφεραν ιδιαίτερα υψηλά χρηματικά ποσά, γνωρίζοντας πόσο «ακριβές» και ακριβοθώρητες είναι οι σέξι Αρμένισσες. Πώς, όμως, κατάφερε η Μύκονος να πείσει τις Καρντάσιαν να την προτιμήσουν; Το Μεξικό θεωρήθηκε συνηθισμένο για το αμερικανικό τηλεοπτικό κοινό. Η Τουρκία δεν έχει θέρετρα που προσελκύουν το διεθνές τζετ σετ.
 Από την άλλη, η Ελλάδα είναι για τις φανατικές Αρμένισσες Καρντάσιαν μια πολύ φιλική επιλογή. Η Κλόε είχε ξανάρθει πριν από τρία χρόνια στην Αθήνα μαζί με τον μπασκετμπολίστα του ΝΒΑ σύζυγό της Λαμάρ Οντομ -για τον αγώνα της Εθνικής Αμερικής με την Ελλάδα- ενώ πριν από λίγες ημέρες σύσσωμη η οικογένεια Καρντάσιαν γιόρτασε τα γενέθλια της Κόρτνεϊ στην ελληνική ταβέρνα του Τόνι στο Μαλιμπού - τρώγοντας μελιτζανοσαλάτα και ακούγοντας Ρέμο και Θεοδωρίδου με φόντο την ελληνική σημαία. Φυσικά, τόσο η παραγωγή όσο και οι κυρίες Καρντάσιαν είδαν τις φωτογραφίες του νησιού, μελέτησαν τους χώρους που προτείνονται για τα γυρίσματα και κατέληξαν στην καλύτερη απόφαση που μπορούσαν να πάρουν για την εκπομπή τους: Αποστολή Μύκονος!
Η άφιξη
Η Κιμ με την αδελφή της Κόρτνεϊ και την κόρη της με το ελληνικό όνομα Πενέλοπε, στο αεροδρόμιο της Αθήνας. Παρά τις προειδοποιήσεις των γιατρών στην Κιμ να περιορίσει τα ταξίδια της αφού είναι στον 7o μήνα της εγκυμοσύνης της, εκείνη πέταξε από τη Νέα Υόρκη στο Λονδίνο και από εκεί στην Αθήνα και από την Αθήνα στη Μύκονο. Ο σύντροφός της Κάνιε Γουέστ είναι σε περιοδεία
Υποδοχή με λουλούδια
«Είστε ο τυπικός Ελληνας άνδρας που περιμέναμε να συναντήσουμε», είπαν στον δήμαρχο Μυκόνου οι κυρίες Καρντάσιαν, με τη μητέρα Κρις να δηλώνει γοητευμένη
Τα μυστικά της διαμονής τους
■ Η εταιρεία MTC φρόντισε να περάσουν από κάστινγκ οι καμαριέρες που έχουν αναλάβει τη φροντίδα της οικογένειας. Επρεπε να έχουν προσεγμένη εμφάνιση και να μιλάνε καλά αγγλικά.
■ Την αποστολή συνοδεύουν συνολικά 45 άτομα. Ανάμεσά τους δημοσιογράφοι αμερικανικών lifestyle εντύπων, τηλεοπτικό συνεργείο, άτομα της ασφάλειας κ.ά.
■ Μεταξύ της εταιρείας παραγωγής του ριάλιτι και της εταιρείας που διοργανώνει την επίσκεψη της οικογένειας στη Μύκονο έχει υπογραφεί συμβόλαιο εχεμύθειας με ρήτρα 5 εκατ. δολάρια προκειμένου να μην αποκαλυφθούν λεπτομέρειες από τη διαμονή τους.
■ Ενα εκατ. δολάρια είναι το συμβόλαιο εχεμύθειας που έχει υπογράψει η ιδιοκτήτρια της βίλας με την εταιρεία παραγωγής.
■ Ολες οι μεταφορές της αποστολής που συνοδεύουν τις Καρντάσιαν έχει αναλάβει δωρεάν το ταξιδιωτικό πρακτορείο «Sea and Sky».
Η ζωή τους ριάλιτι με 600 εκατ. τηλεθεατές σε ολόκληρο τον κόσμο
Δεν είναι ηθοποιοί, δεν είναι τραγουδίστριες, δεν έχουν κανένα ιδιαίτερο ταλέντο, ούτε διαθέτουν σπάνια ομορφιά.
Η μόρφωσή τους τελειώνει κάπου στο Γυμνάσιο, αυτά που λένε στις συνεντεύξεις τους είναι βαρετά και κλισέ.
Κι όμως, οι πέντε Αρμένισσες μαζί με την πανέξυπνη μητέρα τους Κρις Τζένερ είναι οι πιο εμπορικές γυναίκες αυτή
τη στιγμή στον κόσμο. Τι πουλάνε;
 Τον ίδιο τους τον εαυτό
Για την παγκόσμια σόουμπιζ η οικογένεια Καρντάσιαν είναι πια τόσο εμβληματική όσο και η Coca-Cola. Τις βλέπεις παντού, τις αναγνωρίζεις με ευκολία και όσο κι αν σου λένε ότι σου κάνουν κακό δεν μπορείς να σταματήσεις να μαθαίνεις γι’ αυτές.
 Οι γυναίκες της οικογένειας Καρντάσιαν και όλη η τρέλα που τις συνοδεύει είναι ένας παγκόσμιος εθισμός.
Οι «New York Times» έγραψαν πως θα πρέπει να ζεις σε μια σπηλιά στο Νεπάλ για να μην έχεις εκτεθεί στον ιό των Καρντάσιαν, γεγονός απολύτως φυσιολογικό αν σκεφτεί κανείς ότι το ριάλιτι της οικογένειας προβάλλεται σε δεκάδες χώρες σε όλο τον κόσμο. Ποιες είναι όμως αυτές οι μελαχρινές γυναίκες που είναι διάσημες απλώς επειδή είναι διάσημες; Που δεν έχουν κανένα εξαιρετικό ταλέντο πέρα από την ίδια τους την ύπαρξη;
 Και που χωρίς να υπάρχει κάποιος προφανής λόγος, πέρα από το θράσος τους, έβγαλαν μέσα σε έναν χρόνο 65 εκατ. δολάρια - περισσότερα απ’ όσα έβγαλαν η Αντζελίνα Τζολί, η Σάντρα Μπούλοκ και ο Τομ Κρουζ μαζί; Που για να γράψουν κάτι στο Twitter πληρώνονται 25.000 δολάρια και για να εμφανιστούν σε ένα event μπορεί να ζητήσουν και να πάρουν από 60.000 έως 1 εκατ. δολάρια;
Κατ’ αρχάς, ας τις συστήσουμε: οι γυναίκες των Καρντάσιαν είναι όμορφες, μελαχρινές, καλοντυμένες και πολύ διαφορετικές μεταξύ τους.
 Ιθύνων νους της οικογένειας είναι η μητέρα Κρις Τζένερ. Στα 60 της είναι αυτή που είχε την ιδέα να μπουν κάμερες στο σπίτι της προκειμένου να καταγράψουν την προσωπική ζωή των κοριτσιών της δημιουργώντας το πιο πετυχημένο reality show της αμερικανικής τηλεόρασης, το «Keeping up with the Kardashians». Είναι αυτή που έπεισε την κόρη της Κιμ να κάνει γυμνές φωτογραφήσεις και πίστεψε από την αρχή ότι μαζί με τις κόρες της μπορεί να δημιουργήσουν ένα brand που θα τις μετατρέψει στις πλουσιότερες ανεπάγγελτες γυναίκες του κόσμου.
Η μεσαία κόρη της οικογένειας, η Κλόε, με τον γιο της αδελφής της, Κόρτνεϊ, κατέβηκαν για μια βόλτα στο μικρό λιμανάκι μπροστά στη βίλα. Φορούσαν και οι δύο τις πιζάμες τους. Την ίδια ώρα η Κιμ
βρισκόταν στο σπίτι μαζί με τη μητέρα της
Ακολουθεί η Κιμ. Η πιο όμορφη και πιο σέξι από τις αδελφές της, είναι αυτή που ξεκίνησε τον θρύλο των Καρντάσιαν με ένα σκάνδαλο: ένα sex tape στο οποίο πρωταγωνιστούσε εκείνη μαζί με έναν ράπερ και το οποίο πουλήθηκε από τρίτο άτομο στην εταιρεία πορνό ταινιών Vivid Entertainment φέρνοντάς της σε μια νύχτα 5 εκατ. δολάρια ως αμοιβή για τη συμμετοχή της, αλλά και τον τίτλο του νέου sex symbol της Αμερικής.
 Ο μύθος της Κιμ συμπληρώθηκε από τα υπερμεγέθη (φυσικά) οπίσθιά της, την αρμένικη καταγωγή της, τους θυελλώδεις έρωτές της και τη σχεδόν μεριλινμονροϊκή αφέλεια με την οποία αντιμετωπίζει το σεξαπίλ της. Προφανώς, αυτός είναι και ο λόγος που οι γυναίκες λατρεύουν κυρίως την Κιμ Καρντάσιαν: δεν έχει σώμα μοντέλου, έχει προβλήματα με τα κιλά της και τους άντρες της ζωής της και έχει καταφέρει να γίνει σούπερ σταρ απλώς με το να είναι ο ακαλλιέργητος/αμόρφωτος/απλοϊκός εαυτός της.
 Μια μέση Αμερικανίδα που απλώς φοράει όμορφα παπούτσια και κρατάει πανάκριβες τσάντες. Βέβαια παρά το προφίλ της σεμνής γυναίκας που πηγαίνει κάθε Κυριακή πρωί στην εκκλησία, όπως δηλώνει στις συνεντεύξεις της, η καθημερινότητα της Κιμ είναι κυριολεκτικά υπερπαραγωγή.
 Ο γάμος της με τον μπασκετμπολίστα Κρις Χάμφρις, αφού προβλήθηκε ως ξεχωριστό σόου στο κανάλι που φιλοξενεί και το σόου τους με τίτλο «Kim’s Fairytale Wedding: A Kardashian Event», γεμίζοντας τα ταμεία της οικογένειας με αμέτρητα εκατομμύρια δολάρια, κατέληξε σε διαζύγιο ύστερα από μόλις 72 ημέρες, ενώ η τωρινή της σχέση με τον ράπερ και παραγωγό Κάνιε Γουέστ μοιάζει σαν το happy end μιας ταραχώδους ζωής. Και είναι πραγματικός έρωτας και όχι διαφημιστικό κόλπο, όπως είπε η ίδια η Κιμ στην Οπρα, αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα ότι στα πρόσφατα γενέθλια του Κάνιε τού χάρισε μια Lamborghini.
Η Κλόε στην παραλία μπροστά στη βίλα για πρωινά γυρίσματα. Οι κάμερες καταγράφουν τα πάντα με αδιακρισία και είναι γνωστό ότι οι κυρίες Καρντάσιαν επιτρέπουν να φαίνονται τα πάντα ακόμη και σκηνές που άλλους θα τους έκαναν να ντρέπονται. Αυτή είναι και η επιτυχία τους
Η εγκυμοσύνη της Κιμ
Σε δύο μήνες θα του χαρίσει και ένα μωρό. Η Κιμ διανύει τον 7ο μήνα εγκυμοσύνης της και, όπως είναι φυσικό, το ευχάριστο γεγονός έχει προκαλέσει παγκόσμια φρενίτιδα. Τα κιλά της, τα ρούχα της, τα παπούτσια της -αν φοράει ψηλά ή χαμηλά τακούνια-, το όνομα του παιδιού ή η ακριβής ημερομηνία γέννησής του είναι μια χαρά αφορμές για να στολίζει η φωτογραφία της τα εξώφυλλα όλων των εβδομαδιαίων περιοδικών της Αμερικής - φυσικά έναντι αμοιβής.
 Λέγεται ότι οι κυρίες Καρντάσιαν πληρώνονται για κάθε αποκάλυψη που κάνουν στα εβδομαδιαία αμερικανικά έντυπα, όπως επίσης και για κάθε παπαρατσική φωτογραφία τους που δημοσιεύεται. Γι’ αυτό άλλωστε είναι και οι μόνες σταρ που δεν διαπληκτίζονται ποτέ με τους φωτογράφους που τις ακολουθούν. Εχουν συνειδητοποιήσει καλά ότι αυτή είναι η δουλειά τους.
Η τρίτη σε εμπορική αξία Καρντάσιαν είναι η Κλόε. Παντρεμένη με τον μπασκετμπολίστα Λαμάρ Οντομ, έχει μαζί του ένα δεύτερο, παράλληλο ριάλιτι σόου στο κανάλι Ε!
 και άρωμα με την υπογραφή της, ενώ το μερίδιό της στο οικογενειακό δράμα το πλήρωσε όταν κυκλοφόρησαν φήμες ότι είναι υιοθετημένη και όχι βιολογική κόρη του Ρόμπερτ Καρντάσιαν και της Κρις Τζένερ. Πολύ πιο ψηλή και σωματώδης από τις αδελφές της, η Κλόε, με την ταλαιπωρημένη από τις αυξομειώσεις βάρους ζυγαριά της, έχει την πιο αμερικανική… εμφάνιση απ’ όλες.
Τελευταία, είναι η μεγαλύτερη κόρη της οικογένειας, η Κόρτνεϊ, μητέρα δύο παιδιών που ζει πια μια πιο οικογενειακή ζωή προσπαθώντας να κρατήσει στον ίσιο δρόμο τον σύζυγό της Σκοτ, ο οποίος πολύ συχνά καταγράφεται από τις κάμερες του ριάλιτι σε έξαλλες νύχτες στο Λας Βέγκας, αλλά μέχρι εκεί. Είναι σαφές ότι η οικογένεια Καρντάσιαν είναι μητριαρχική και ότι οι άντρες παίζουν ρόλο κομπάρσου στις εξελίξεις, ακόμη κι όταν πρόκειται για ολυμπιονίκες-θρύλους.
 Οπως ο δεύτερος σύζυγος της Κρις Τζένερ και πατριός των κοριτσιών, ο Μπρους Τζένερ, δεκαθλητής και Ολυμπιονίκης, ο οποίος επιτρέπει να παρακολουθούν οι τηλεθεατές πώς η δυναμική σύζυγός του τσαλακώνει την προσωπικότητά του μπροστά στις κάμερες, μειώνοντας και προσβάλλοντάς τον με κάθε ευκαιρία, ενώ ο ίδιος είναι απασχολημένος με το προσωπικό του beaute. Κάνει πλαστικές, botox και βάφει τα μαλλιά του. Μάλιστα η ίδια η Κρις έχει δηλώσει για τον άντρα της:
 «Αν γνωρίζετε τον Μπρους Τζένερ, θα ξέρετε ότι δεν μετράει ιδιαίτερα η γνώμη του. Οταν αποφασίσαμε να κάνουμε το ριάλιτι του είπαμε: ‘‘Γλυκέ μου, εδώ θα κάνουμε ένα ριάλιτι σόου. Είσαι μέσα ή όχι; Αν δεν είσαι, τότε θα πρέπει να μετακομίσεις στο γκαράζ γιατί θα κάνουμε γυρίσματα στο σπίτι». Προφανώς, περίπου την ίδια στάση είχαν απέναντι και στον γιο της οικογένειας, τον Ρόμπερτ Καρντάσιαν, που επίσης συμμετέχει στο ριάλιτι αποκαλύπτοντας τη βουλιμία του και την αποτυχημένη προσωπική του ζωή.
Video Platform
Video Management
Video Solutions
Video Player
Ο Μπρους Τζένερ και η Κρις έχουν αποκτήσει δύο κόρες, την Κένταλ και την Κάιλι (όλες οι Καρντάσιαν έχουν ονόματα που ξεκινούν από το γράμμα Κ). Τα δύο κορίτσια με εμφάνιση μοντέλου -πιο ψηλές και λεπτές από τις ετεροθαλείς αδελφές τους- είναι η νέα γενιά των Καρντάσιαν δείχνοντας σαφή σημάδια ότι θα καταφέρουν να συνεχίσουν τον τηλεοπτικό τους θρύλο για όσο καιρό επιθυμεί η μητέρα τους.
 «Η φαντασίωσή μου είναι να συνεχιστεί το σόου μας μέχρι τη σεζόν 26 (σ.σ.: τώρα είναι στη σεζόν 7). Ποιος το φανταζόταν ότι θα βγάζαμε τόσα λεφτά; Επρεπε να είχα αποκτήσει περισσότερα παιδιά», έχει πει με διάθεση χιούμορ και ειλικρίνειας η Κρις Τζένερ.
Οι τρεις αδελφές Καρντάσιαν πληρώνονται για κάθε τους εμφάνιση, κάθε τους δήλωση και κάθε τους φωτογραφία. Η είδηση της εγκυμοσύνης της Κόρτνεϊ (αριστερά) πουλήθηκε σε αμερικανικό περιοδικό αντί 300.000 δολαρίων, ενώ ο γάμος της Κλόε (δεξιά) έφερε στο οικογενειακό ταμείο άλλα 400.000 δολάρια
Πως πληρώθηκαν τα εισιτήρια
Ρεφενές για να έρθουν οι Καρντάσιαν στη Μύκονο
Ενα ολόκληρο νησί συντονίστηκε προκειμένου να οργανωθεί η ελληνική απόβαση των Καρντάσιαν. Τα λεφτά μαζεύτηκαν σχεδόν ρεφενέ - με αρχηγό τον δήμαρχο Μυκόνου κ. Αθανάσιο Κουσαθανά-Μέγα που έπεισε τους επιχειρηματίες του νησιού ότι η επίσκεψη των Καρντάσιαν είναι μια πρώτης τάξεως δωρεάν τουριστική διαφήμιση για τη Μύκονο.
 Κάπως έτσι η επίσκεψη Καρντάσιαν κόστισε μόλις 20.000 ευρώ - το μισό κόστος των αεροπορικών τους εισιτηρίων δηλαδή, αφού το άλλο μισό καλύφθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου! Ολες οι άλλες ανάγκες καλύφθηκαν από χορηγίες. Ετσι, οι σεκιούριτι που έχουν αναλάβει τη φύλαξη της οικογένειας Καρντάσιαν είναι από την εταιρεία Kernel που παραχώρησε τις υπηρεσίες της δωρεάν. Η βίλα στην Αλεόμανδρα που φιλοξενούνται οι κυρίες Καρντάσιαν (ένα εκπληκτικό σπίτι με πισίνα, τζακούζι, συγκλονιστική θέα αλλά και κοτέτσι και αμπελώνα για το απαραίτητο φολκλόρ) είναι προσφορά της ιδιοκτήτριάς του κυρίας Μίνας Καραγιάννη.
 Ακόμη και τα απορρυπαντικά είναι χορηγία του σούπερ μάρκετ «Φλώρα». Το φαγητό είναι δωρεάν από τα καλύτερα εστιατόρια του νησιού. Οι κυρίες αλλά και τα μέλη του συνεργείου θα φάνε στη βίλα από τα catering των εστιατορίων «Roca Cookery» και «Camares Catering» ενώ ξενοδοχεία της χώρας («Semeli», «Mukonos view», «Olia») βρίσκονται στη διάθεση των ανθρώπων του E! Εntertainment.
Ο αντιπρόσωπος της ΜΤC Group στη Μύκονο, υπεύθυνος για τη διαμονή των Καρντάσιαν, κ. Κώστας Σκαγιάς, με τον δήμαρχο Μυκόνου κ. Αθανάσιο Κουσαθανά-Μέγα, την ιδιοκτήτρια της βίλας όπου φιλοξενείται η οικογένεια κυρία Μίνα Καραγιάννη και δύο από τις υπεύθυνες παραγωγής
Το πρώτο βράδυ έφαγαν δύο πεντάκιλες συναγρίδες
Το μενού των Καρντάσιαν,
που ζήτησαν δύο ταψιά πίτες!
Οι κυρίες Καρντάσιαν θα φάνε στο καφέ «blue-blue» του κ. Νίκου Δαχτυλίδη, ενώ έχουν προγραμματιστεί: ένα αποχαιρετιστήριο πάρτι στις 30 Απριλίου στο Super Paradise, μια κινηματογράφηση στο παλιό λιμάνι στη χώρα και τη Μικρή Βενετία, καθώς και ένα γύρισμα στην πισίνα του ξενοδοχείου «Leto». 
 

0 σχόλια: