Σκέψεις ,ειδήσεις και απόψεις χωρίς χαλιναγώγηση ή άλλα φίλτρα . santokoraki@gmail.com

Στη Σαντορίνη δεν υπάρχει ένα blog που να μπορεί ο κάθε ένας να πει την άποψη του δημοσία.

Σ αυτό το blog θα στέλνεις την άποψη σου και θα την ανεβάζουμε αυτούσια

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Η Τυνησία ανέκτησε 29 εκατ. δολάρια από τον έκπτωτο Μπεν Άλι

                         (Δηλαδή γίνεται....)

Η Τυνησία ανέκτησε 29 εκατ. δολάρια από τον έκπτωτο Μπεν Άλι 


Οι αρχές της Τυνησίας ανέκτησαν 28,8 εκατ. από τα «λεηλατημένα» χρήματα του τυνησιακού δημοσίου που είχαν μεταφέρει στο εξωτερικό ο πρώην πρόεδρος Ζιν Ελ Αμπιντίν Μπεν Άλι και μέλη της
οικογένειάς του.

Τα χρήματα βρίσκονταν σε λογαριασμό με δικαιούχο τη σύζυγό του

Σύμφωνα με το επίσημο τυνησιακό πρακτορείο TAP, μια επιταγή αυτής της αξίας παραδόθηκε στον πρόεδρο Μονσέφ Μαρζούκι από τον Άλι μπιν Φετάις αλ Μάρι, που διόρισε ο ΟΗΕ συντονιστή της προσπάθειας να ανακτηθούν χρήματα από ηγέτες χωρών που ανατράπηκαν κατά την διάρκεια της «Αραβικής Άνοιξης».
Το TAP ανέφερε ότι τα χρήματα που επιστράφηκαν στην Τυνησία βρίσκονταν αποταμιευμένα σε έναν τραπεζικό λογαριασμό στο Λίβανο με δικαιούχο την Λέιλα Τραμπελσί, σύζυγο του Μπεν Άλι, ο οποίος διέφυγε στη Σαουδική Αραβία μαζί με την οικογένειά του την 14η Ιανουαρίου 2011, εν μέσω της λαϊκής εξέγερσης που σήμανε την πτώση του έπειτα από 23 χρόνια στην εξουσία.

Μέσα ενημέρωσης στην Τυνησία λένε ότι δισεκατομμύρια δολάρια που διασπαθίστηκαν από τον Μπεν Άλι και τον κύκλο του παραμένει άγνωστο πού βρίσκονται. Δεν είναι γνωστό το ακριβές ποσό που καταχράστηκαν ο πρόεδρος, συγγενείς και συνεργάτες του.

Η τυνησιακή κυβέρνηση, της οποίας ηγούνται οι ισλαμιστές, πασχίζει να αντιμετωπίσει μια σοβαρή οικονομική κρίση και την υψηλή ανεργία και δέχεται πιέσεις από το λαό να ανακτήσει τα ποσά που φέρονται ότι διασπαθίστηκαν, βρίσκεται όμως αντιμέτωπη με νομικές και πολιτικές δυσκολίες στην προσπάθειά της αυτή.

Στη χώρα έφθασε αυτή την εβδομάδα μια αποστολή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για να συζητήσει τη σύναψη συμφωνίας με την Τύνιδα για τη χορήγηση ενός δανείου ύψους 1,78 δισ. δολαρίων που ζητεί η κυβέρνηση Μαρζούκι.
 newsbeast.gr

0 σχόλια: