Σκέψεις ,ειδήσεις και απόψεις χωρίς χαλιναγώγηση ή άλλα φίλτρα . santokoraki@gmail.com

Στη Σαντορίνη δεν υπάρχει ένα blog που να μπορεί ο κάθε ένας να πει την άποψη του δημοσία.

Σ αυτό το blog θα στέλνεις την άποψη σου και θα την ανεβάζουμε αυτούσια

Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Αλλοδαποί 63 στους 100 κρατούμενους


Αλλοδαποί 63 στους 100 κρατούμενους

Σειρά μέτρων προκειμένου να ενισχυθεί η ασφάλεια στις φυλακές της χωράς μετά τα δύο περιστατικά στις φυλακές Τρικάλων ανακοίνωσε ο υπουργός  Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, σημειώνοντας παράλληλα πως για πρώτη φορά στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας οι κρατούμενοι έφτασαν στους 12.912, τη στιγμή που η χωρητικότητα των φυλακών είναι για 9.400. 
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο κ. Ρουπακιώτης οι αλλοδαποί κρατούμενοι την 1/1/2013 έφταναν τους 7.875 καταλαμβάνοντας το 63% του συνολικού πληθυσμού των φυλακών....

Στο πνεύμα αυτό ο κ. Ρουπακιώτης ανακοίνωσε ότι μια από τις υπάρχουσες φυλακές - στα Τρίκαλα στο Δομοκό ή στο Μαλανδρίνο - θα μετατραπεί σε υψίστης ασφαλείας προκειμένου να μεταφερθούν εκεί ισοβίτες και βαρυποινίτες. Επιπλέον με απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης θα ζητηθεί ο έλεγχος από το ΣΔΟΕ της περιουσιακής κατάστασης υπαλλήλων των φυλακών για τους οποίους υπάρχουν σχετικές καταγγελίες.  Ακόμη ο υπουργός ανακοίνωσε : 
- Τοποθετούνται κλωβοί διακοπής της χρήσης κινητών τηλεφώνων.
- Συνδέονται οι κάμερες ασφαλείας όλων των φυλακών με κεντρικό σύστημα παρακολούθησης των υπουργείων Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη. 
- Τοποθετούνται αλεξίσφαιρα τζάμια σε όλες τις σκοπιές (Μέχρι σήμερα θωρακισμένες σκοπιές διαθέτουν μόνο οι φυλακές Κορυδαλλού).
- Ενισχύεται ο εξοπλισμός των εξωτερικών φρουρών με βαρύ οπλισμό. Ήδη παραδόθηκαν τα πρώτα 50 τουφέκια G3A3 ενώ επιπλέον χορηγούνται πρόσθετες φωτοβολίδες κρότου λάμψης, δακρυγόνα, καπνογόνα και αλεξίσφαιρα γιλέκα.
- Τοποθετούνται σε όλες τις φυλακές συρματόσχοινα για την αποτροπή απόδρασης από αέρος.
- Επανδρώνονται με εξωτερικούς φρουρούς οι κεντρικές πύλες και τα εξωτερικά θυρωρεία των φυλακών.
- Αυξάνεται το ωράριο απασχόλησης των σωφρονιστικών υπαλλήλων και των εξωτερικών φρουρών στις 37,5 ώρες εβδομαδιαίως.
- Εντατικοποιούνται οι τακτικοί και αιφνιδιαστικοί έλεγχοι στις φυλακές με τη συνδρομή και των ΕΚΑΜ.
Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης τους τελευταίους μήνες έχουν τεθεί σε αργία συνολικά 42 σωφρονιστικοί υπάλληλοι εκ των οποίων οι 8 έχουν προφυλακιστεί. 
Ακόμη προτεραιότητα του υπουργείου αποτελεί η πρόσληψη 500 σωφρονιστικών υπαλλήλων όπως και η μετακίνηση 220 υπάλληλων μέσω της κινητικότητας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

0 σχόλια: