Σκέψεις ,ειδήσεις και απόψεις χωρίς χαλιναγώγηση ή άλλα φίλτρα . santokoraki@gmail.com

Στη Σαντορίνη δεν υπάρχει ένα blog που να μπορεί ο κάθε ένας να πει την άποψη του δημοσία.

Σ αυτό το blog θα στέλνεις την άποψη σου και θα την ανεβάζουμε αυτούσια

Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Κόκκινο κρασί αξίας 640 ευρώ


  φωτογραφία: Syndey Morning Herald


Στα 640 ευρώ (784,99 δολάρια) θα πωλούνται τα φημισμένα κόκκινα κρασιά Grange της αυστραλιανής οινοπαραγωγικής εταιρείας Penfolds.
Οπως ανακοίνωσε η εταιρία, η τιμή των κρασιών θα αυξηθεί κατά 165 δολάρια (134 ευρώ) το μπουκάλι και θα κοστίζει 784.99 δολάρια (640 ευρώ).
Το κρασί αυτό, που έχει χαρακτηριστεί το καλύτερο στον κόσμο, θα κυκλοφορήσει στις 2 Μαΐου.
 



Η πρώτη σοδειά του Penfolds Grange έγινε σε πειραματική βάση το 1951 από τον οινοποιό Max Schubert , ενώ ο ίδιος είχε προσληφθεί από Penfolds Κρασιά . Έχοντας περιοδεύσει την Ευρώπη το 1950, Schubert εφαρμογή οινοποίησης τεχνικές που παρατηρήθηκαν σε Μπορντό μετά την επιστροφή του, με στόχο να δημιουργηθεί ένα κόκκινο κρασί είναι σε θέση να ανταγωνιστεί τα καλύτερα κρασιά Μπορντό τόσο από την άποψη της ποιότητας και δυνατότητα παλαίωσης.
περισσότερα από το wikipedia.org   .......


Ιστορία
Οι μεμονωμένες φιάλες της εσοδείας 1951 εξακολουθούν να κρατούνται από τους συλλέκτες? Που πωλείται σε δημοπρασία το 2004 για μόλις πάνω από A $ . 50.000  Η πρώτη σοδειά που θα κυκλοφορήσει στο εμπόριο ήταν το 1952. Penfolds Grange έχει στυλ ως ένα ισχυρό αφρώδους οίνου σε μια εποχή όταν εμπλουτισμένα με αλκοόλη κρασιά ήταν στη μόδα. Αρνητικά σχόλια από τους κριτικούς κρασιού και κακή εμπορικές προοπτικές για το κρασί οδήγησε Penfolds διαχείριση το 1957 να απαγορεύσει Σούμπερτ από την παραγωγή Penfolds Grange, αλλά Σούμπερτ επέμενε στο μυστικό μέσα του 1959. Δεδομένου ότι οι αρχικές ηλικίας χρονιές, ωστόσο, την πραγματική τους αξία ήρθε να εκτιμηθεί, και το 1960 η διοίκηση έδωσε εντολή να Schubert επανεκκίνηση της παραγωγής, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι δεν είχε ποτέ Schubert σταμάτησαν την παραγωγή και δεν είχε χάσει ένα vintage.
Η μεγάλη σοδειά 1955 υποβλήθηκε σε διαγωνισμούς αρχής γενομένης από το 1962, και τα τελευταία χρόνια έχει κερδίσει περισσότερα από 50 χρυσά μετάλλια. Η σοδειά του 1971 κέρδισε το πρώτο βραβείο στο Σιράζ στο κρασί Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι. Σοδειά του 1990 ονομάστηκε «Red Wine of the Year» από το Wine Spectator περιοδικό το 1995, το οποίο αργότερα βαθμολογία τους τρύγος του 1998 99 μονάδες με άριστα το 100.
Penfolds Grange πραγματοποιεί επίσης μια "Bin" ονομασία, αναφερόμενος στη θέση αποθήκευσής του σε Penfolds κελάρια ενώ γήρανσης. 1951 ήταν Bin 1, 1952 ήταν Bin 4, και αργότερα χρονιές που διάφορες ονομασίες. Από το 1964 η ονομασία ήταν τυποποιημένη ως "Bin 95".
Μέχρι το τέλος της δεκαετίας του 1980 το κρασί άρχισε να θεωρείται ως ένα στοιχείο των συλλεκτών ».Η ονομασία "Hermitage" έπεσαν από την ετικέτα με τον τρύγο του 1990, μετά από τις αντιρρήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης αρχές για τη χρήση της γαλλικής θέση -όνομα? δεν υπηκόων τρίτων χωρών που εισέρχονται κρασί της ΕΕ μπορεί να φέρει μια γεωγραφική ονομασία που αναγνωρίζεται από υπαλλήλους της Ευρωπαϊκής κρασί.
Εισηγμένων στο 4ο Ταξινόμηση Langton της Αυστραλίας κρασί στο "Exceptional" επίπεδο, Grange έχει στην κορυφή κατάταξης Langton από το 1991.
στυλ Παραγωγής
Σε αντίθεση με τα ακριβότερα κρασιά λατρεία από τον παλαιό κόσμο που είναι από μόνο αμπελώνες ή ακόμα και μικρά αγροτεμάχια (που ονομάζεται μπλοκ) μέσα σε αμπέλια, Grange είναι φτιαγμένο από σταφύλια που συγκομίζονται σε μια ευρεία περιοχή. Αυτό σημαίνει ότι η ακριβής σύνθεση των αλλαγών κρασί από έτος σε έτος? Είναι η εμπειρία των οινοποιών που οι αγοραστές εκτιμούν, παρά τις ιδιότητες των συγκεκριμένων τόπων όπου καλλιεργούνται τα σταφύλια ή τα ιδιαίτερα αμπέλια. Η ποσότητα που παράγεται Penfolds Grange ποικίλλει από έτος σε έτος και είναι ένα προσεκτικά φυλαγμένο μυστικό. (Αν και Penfolds έχουν αποκαλύψει ότι 1.800 φιάλες του αρχικού 1951 παρήχθησαν σοδειά). Παρά τις ιδιοτροπίες του σταφυλιού προμήθεια και vintage μεταβολή οφείλεται σε συνθήκες καλλιέργειας, μερικοί πιστεύουν ότι υπάρχει μια συνεκτική και αναγνωρίσιμη "Penfolds Grange "στυλ.
Ιδιοκτησία
Στη δεκαετία του 1980, Tooth & Co (που ήταν τότε μέρος της Αδελαΐδα Steamship Group) αγόρασε μια σειρά από οινοποιεία, συμπεριλαμβανομένων των Penfolds. AdSteam πωλούνται οινοποιεία της Α.Ε. Συμμετοχών Brewing το 1990, οι οποίοι στη συνέχεια συγχωνεύθηκαν το σύνολο των συμμετοχών της σε κρασί " Η ομάδα Penfolds Κρασιά ». Το 1994 Brewing Α.Ε. Συμμετοχών χωρίζεται σε τρεις εταιρείες: ζυθοποιία στην Brewing Company SA, κρασί Southcorp κρασιά , καθώς και άλλες δραστηριότητες σε Southcorp . Μετά την εξαγορά της Southcorp Κρασιά Μάιο 2005, η ιδιοκτησία της μάρκας Penfolds, μαζί με την μουσειακή συλλογή της Penfolds Grange, πέρασε στην ομάδα του Foster .
Τον Μάιο του 2011 Penfolds, μαζί με το υπόλοιπο των κρασιών του Foster, ήταν αναδύθηκαν μέσα σε Treasury Wine Estates , μια ξεχωριστή εταιρεία στο χρηματιστήριο της Αυστραλίας Securities Exchange.

0 σχόλια: