Σκέψεις ,ειδήσεις και απόψεις χωρίς χαλιναγώγηση ή άλλα φίλτρα . santokoraki@gmail.com

Στη Σαντορίνη δεν υπάρχει ένα blog που να μπορεί ο κάθε ένας να πει την άποψη του δημοσία.

Σ αυτό το blog θα στέλνεις την άποψη σου και θα την ανεβάζουμε αυτούσια

Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Φρενίτιδα με τις λίρες. Ακόμη και φθαρμένες τις αγοράζουν οι Ελληνες

ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ΟΙ ΛΙΡΕΣ «ΤΟΥ ΚΟΥΤΙΟΥ»
 Φρενίτιδα με τις λίρες. Ακόμη και φθαρμένες τις αγοράζουν οι Ελληνες 
Αυξημένη είναι η ζήτηση, το τελευταίο διάστημα, για χρυσές λίρες που, όμως, φαίνεται να παρουσιάζουν... έλλειψη, αφού η Τράπεζα της Ελλάδος δεν διαθέτει αυτή τη στιγμή λίρες «του κουτιού», αλλά μόνο με μικροφθορές.
Από το πρωί σήμερα έχουν επισκεφτεί την Τράπεζα της Ελλάδος πάνω από 150 άνθρωποι για να αγοράσουν ή να πουλήσουν χρυσές λίρες....

Το ενδιαφέρον για τις λίρες φαίνεται πως έχει αναζωπυρωθεί το τελευταίο διάστημα, καθώς είναι αρκετοί εκείνοι που τις επιλέγουν ως επένδυση, ενώ υπάρχει και κόσμος που ρευστοποιεί λίρες για να καλύψει τρέχουσες ανάγκες.
Ωστόσο, όπως προαναφέρθηκε, η Τράπεζα της Ελλάδος δεν έχει αυτή τη στιγμή άφθαρτες χρυσές λίρες, αλλά μόνο λίρες με μικροφθορές (π.χ. γδαρσίματα). Αυτό δεν επηρεάζει την αξία του χρυσού, αλλά τη νομισματική αξία κάθε λίρας.
Η τιμή πώλησης της χρυσής λίρας από την ΤτΕ είναι αυτή τη στιγμή 317 ευρώ/λίρα, ενώ, εάν κάποιος θέλει να μετατρέψει πάνω από 10.000 ευρώ σε λίρες, τότε θα κληθεί να πληρώσει κάθε λίρα 337 ευρώ, ενώ θα του ζητηθούν και μία σειρά από δικαιολογητικά.
Η τιμή στην οποία η ΤτΕ αγοράζει τις χρυσές λίρες σήμερα είναι 262,88 ευρώ/λίρα.
Συγκριτικά, εάν υπήρχαν προς διάθεση άφθαρτες λίρες, η τιμή πώλησης της λίρας από την ΤτΕ θα ήταν 326 ευρώ και η τιμή αγοράς κάθε λίρας από την Τράπεζα 271 ευρώ.
Την τελευταία διετία, η τιμή της χρυσής λίρας έχει αυξηθεί σχεδόν κατά 100 ευρώ.
Μάλιστα, η ζήτηση για χρυσές λίρες ήταν ιδιαίτερα αυξημένη μέχρι τις εκλογές του περασμένου Ιουνίου, εν συνεχεία επέστρεψε σε κανονικά επίπεδα και παρουσιάζει αναζωπύρωση το τελευταίο διάστημα.
imerisia.gr

0 σχόλια: