Σκέψεις ,ειδήσεις και απόψεις χωρίς χαλιναγώγηση ή άλλα φίλτρα . santokoraki@gmail.com

Στη Σαντορίνη δεν υπάρχει ένα blog που να μπορεί ο κάθε ένας να πει την άποψη του δημοσία.

Σ αυτό το blog θα στέλνεις την άποψη σου και θα την ανεβάζουμε αυτούσια

Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Νέα «έφοδος» της Χρυσής Αυγής στο νοσοκομείο Καλαμάτας


 Νέα «έφοδος» της Χρυσής Αυγής στο νοσοκομείο Καλαμάτας


Την ύπαρξη ή μη αλλοδαπών αποκλειστικών νοσοκόμων χρησιμοποίησαν ως πρόσχημα τα μέλη της Χρυσής Αυγής για να υποδυθούν το ρόλο των επιθεωρητών εργασίας και των αυτόκλητων υπερασπιστών των δικαιωμάτων του σωματείου αποκλειστικών και έτσι να καταλύσουν κάθε έννοια κράτους και δημοκρατίας.
Έτσι μετά το νοσοκομείο Τρίπολης, αυτή τη φορά επέλεξαν το νοσοκομείο Καλαμάτας στο οποίο πραγματοποίησαν έφοδο το βράδυ της Δευτέρας με επικεφαλής τον βουλευτή Δημήτρη Κουκούτση....

Τα πνεύματα, μάλιστα, οξύνθηκαν επικίνδυνα όταν στο νοσοκομείο προσήλθε ομάδα Τσιγγάνων που συνόδευαν νεαρό ομόφυλό τους, ο οποίος είχε τραυματιστεί νωρίτερα στη Μεσσήνη. Σύμφωνα με την εφημερίδα “Ελευθερία” της Καλαμάτας, οι τσιγγάνοι, που αποδίδουν τον τραυματισμό του 22χρονου σε ρατσιστές, πίστεψαν ότι οι χρυσαυγίτες τούς περίμεναν στο νοσοκομείο. Αμέσως κάλεσαν ενισχύσεις και το νοσοκομείο πλημμύρισε με τσιγγάνους που ζητούσαν το λόγο από τους χρυσαυγίτες.
 Ταυτόχρονα έσπευσαν στην περιοχή ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Οι τσιγγάνοι ζητούσαν μάθουν για ποιο λόγο έχουν μπει στο στόχαστρο της Χρυσής Αυγής. Σύμφωνα με πληροφορίες ο βουλευτής Δημήτρης Κουκούτσης έδωσε κάποιες εξηγήσεις και τα πνεύματα ηρέμησαν. Πάντως σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα που επικοινώνησε με τον κ. Κουκούτση, ο τελευταίος φέρεται να δήλωσε πως διεμήνυσε στους αθίγγανους πως «δεν τους θεωρεί ισότιμους πολίτες μέχρι να εξαλείψουν την παραβατικότητα» και πρόσθεσε ότι: «Δεν πιστεύω ότι θα εξαλειφθεί η παραβατικότητα, επειδή οι τσιγγάνοι την έχουν στο DNA τους». 
Το περιστατικό του ελέγχου προκάλεσε την έντονη αντίδραση του σωματείου των εργαζομένων στο νοσοκομείο, οι οποίοι με ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο για «απαράδεκτη, κατάπτυστη έφοδο ομάδας φασιστών» τονίζοντας ότι παρά του ότι «είναι η περίοδος που η κατάσταση στα Νοσοκομεία χτυπάει κόκκινο. Ελλείψεις υλικών και προσωπικού, μειώσεις μισθών, απλήρωτες υπερωρίες, ολοένα και αυξανόμενη συμμετοχή των ασθενών από την τσέπη τους για παροχές Υγείας» τα μέλη της Χρυσής Αυγής «δεν θίγουν τίποτε από όλα αυτά. Είναι αγκαλιά με την τρικομματική κυβέρνηση στο τσάκισμα των δικαιωμάτων του λαού» υπενθυμίζοντας ότι «υπάρχει σωματείο αποκλειστικών νοσοκόμων που έχει την αρμοδιότητα να ελέγχει τυχόν παρατυπίες. Δεν χρειάζονται κανενός είδους προστάτες και μάλιστα φασιστοειδή».
Από την πλευρά του ο διοικητής του νοσοκομείου μιλώντας στην ΕΡΑ Καλαμάτας χαρακτήρισε το γεγονός «απαράδεκτο» προσθέτοντας πως ήδη για το περιστατικό έχει ενημερωθεί η 6η Υγειονομική Περιφέρεια και το αρμόδιο υπουργείο. 

0 σχόλια: